HP printer inktniveaus resetten

Er zijn meerdere methodes voor het resetten van de inktniveaus. We bespreken er een paar. De eerste en tweede methode zijn vooral van toepassing op oudere HP printers, waarbij de inktpatroon informatie op de printer wordt opgeslagen. Bij nieuwere HP printers wordt deze informatie op het inktpatroon opgeslagen, daarvoor is de derde methode van toepassing.

Methode 1

Stap 1: Verwijder zowel de zwarte als het kleuren inktpatroon van de printer.

Stap 2: Druk op de ‘Aan’ knop van de printer en houd deze twintig seconden vast, schakel de printer vervolgens uit. Doe dit vijf maal, zodat de HP inktpatroon informatie wordt gewist van het geheugen van de printer. HP printers onthouden namelijk normaal gesproken de vijf laatst gebruikte cartridges.

Stap 3: Installeer de inktpatronen weer in de printer. Check of de inktniveaus zijn gereset.

Methode 2

Stap 1: Schakel uw printer uit. Schakel deze vervolgens weer in en sluit deze aan op je computer met een USB kabel.

Stap 2: Druk op de Windows-toets, ga vervolgens naar het configuratie scherm. Dit doe je door op het tandwieltje te klikken in de linker kolom. Klik nu op ‘Apparaten’  en vervolgens op ‘Printers en Scanners’.

Stap 3: Klik op jouw printer in de lijst. Klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Voorkeursinstellingen voor afdrukken’.

Stap 4: Klik op het menu ‘Printerservices’ en vervolgens op ‘Geschatte inktniveaus’. Nu zou er de optie ‘Reset inktniveau’ tevoorschijn moeten komen.

Methode 3

Bij nieuwere HP printers wordt de inktpatroon informatie niet meer op de printer opgeslagen, maar op een chip op het inktpatroon. Dat maakt het resetten lastig. Er zijn voor bepaalde modellen inktpatronen chipresetters te krijgen. Dit zijn kleine apparaatjes waar je het inktpatroon op moet zetten om de chip te resetten. Ook is het mogelijk om zelf geresette chips te kopen en deze op het patroon te plaatsen.

Printer issues? Wij helpen je graag verder